Dinner in the Sky – toiduelamus pilvedes

 

Saabusime Dinner in the Sky toimumiskoha juurde paarkümmend minutit enne lõunatõste algust. Kõigepealt pakuti pokaaliga šampanjat, misjärel oli võimalik istuda mugavatel sohvadel, et oodata restoranielamuse algust. Peatselt hakati kõiki külalisi ükshaaval aluse peale kutsuma.  Tundus, et turvalisusele oli palju rõhku pandud, sest enne kõrgustesse tõusmist kinnitati hoolikalt erinevaid ohutusvöösid. Suur alus mitmekümne einestajaga pidi tõusma pea viiekümne meetri kõrgusele.

Dinner in the Sky peakokk oli Peeter Pihel, kes oli ette valmistanud maitsva mitmekäigulise lõuna. Kõigepealt serveeriti sütel röstitud värske kapsas koos merikapsakreemi ja vadakuga, mis suure tuuleiili käes tehti kahvli otsast ära lennata (ja seda tegigi). Tugevale tuulele vaatamata olid kõik road väga maitsvad ja ühendasid endas tänapäevast gurmeestiili traditsiooniliste ja maalähedaste toiduainetega. Põhiroana ilmus taldrikule kasemahlasiirupis küpsetatud tursk lauka või ja samblike puder vadakuga. Tursk oli aeglaselt küpsetatud. Magustoidu serveerimiseks liikusime hetkeks maapinnale tagasi ja seejärel liikus taevane restoran tagasi kõrgele. Magustoiduks pakuti kuusevõrse jäätist ning suhkrusiirupis hoitud munakollast ja krõbedat männikoorekooki. Munakollase pidi kahvliga laiali ajama ja segama männikoorekoogiga ühtlaseks seguks. Loodus- ja maalähedased maitsed kõrgel-kõrgel, kust avanesid vaated Tallinna vanalinnale, sadamale ja lahesopile.

Soovitame neile, kes…

  • naudivad erilisi toiduelamusi
  • ei pelga kõrgusi või tahavad ohutus keskkonnas kõrgusekartusele vastu astuda
  • soovivad romantilist või erilist päeva tähistada