Uus Tartu sushikoht: ülevaade Oishii sushist

Oishii sushi on värskelt Tartu Sõbra Selveris avatud sushikoht. Tavapäraste sushide kõrval pakutakse tempura taignas praetud sushit, külmsuitsu võikalast valmistatud pala ja taimetoitlasi rõõmustavaid makirulle. Aga kuidas sealne sushi ikkagi on? Kaua ei pea kibelema, sest proovisime just ära mõned valikud Oishii sushi menüüst.

veg1

Tofu-avokaado sushi
Kui tihti leiab sushi vahelt maapähklivõid? Kas see sattus sinna kogemata? Otse vastupidi, tegelikult on see põnevalt õnnestunud katsetus! Nimelt seob tofu kõikvõimalikke erinevaid maitseid, mis sojatoodet toidu sees ümbritsevad. Selles sushis seob tofu avokaado ja maapähklivõi maitsed mõnusaks tervikuks. Särtsu lisab krõmpsuv kurk ja lehtsalat. Katteks on peale raputatud seesamiseemneid.

m3

Kana-avokaado sushi
Rulli vahele keeratud kana on mahlane ja hästi maitsestatud. Söömisel seguneb kana mahedal kombel toorjuustuga. Nii kana kui toorjuust sobivad suurepäraselt kokku kreemja avokaado täidisega. Rull on kaetud seesamiseemnetega nagu ühele õigele kanasushile kohane (need maitsed sobivad tõesti hästi kokku!).

t3

Lõhe tempura
Tempura on jaapanipärane paneering mereandidele või köögiviljadele. Praetud või küpsetatud sushid üllatavad soojuse ja erilise suus sulavusega. Tempurakatte ja küpsenud lõhe täidlast maitset tasakaalustab kurk ja kerge toorjuust.

Peale selle soovitame: Philadelphia, California

oishii_sushi

Neli küsimust: Elis Kõva (Oishii sushi)

Milline on Oishii sushi sünnilugu?
Oishii sushi idee sai alguse juba tükk aega tagasi. Ma olen unistanud oma enda toidukohast juba aastaid ja proovides erinevates köökides töötamist oli sushide valmistamine kõige huvitavam ja meelepärasem tegevus. Idee sai perelt suure toetuse, misjärel otsustasime, et nüüd ongi aeg käes selle ellu viimiseks. Hakkasime Tartu linnas sobivat kohta otsima. Lõpuks otsustasime Sõbra Selveri kasuks, kuna neil oli pakkuda just meile sobilik pind. Kindlasti oli kõige huvitavam osa menüü koostamine. Soovisime menüüd, mis oleks eestlastele vastuvõetav ja lihtne. Sushi on vaid toores kala ja riis? Proovime selle müüdi ümber lükata!

Mis on hea sushi valem?
Hea sushi tähtsaimad komponendid on riis (ja selle maitsestamine) ja kvaliteetsed ning värsked toorained. Samuti kokk, kes sushit valmistab. Inimene peab olema pühendunud ja tegevust nautima. Teisiti pole võimalik head sushit valmistada.

IMG_32081

Millised on menukaimad sushid?
Meie menüü on koostatud üsna lihtsatest toorainetest, mis eestlastele paremini sobivad. Just seetõttu on kujunenud suurimaks hitiks kana-avokaado sushi, mille puhul küpsetame ja maitsestame kana ise. Teiseks on kindlasti külmsuitsutatud võikala sushi, mis sai juba esimestel päevadel väga populaarseks. Nende kõrval on loomulikult klassikalised Philadelphia ja angerja sushid. Peale selle on menüüs tähtsal kohal tempura taignas praetud sushid. Menukaks on kujunenud setid pealaudadele ja meie juurde on leidnud tee veganidki, kes ostavad vegetaarseid sushisid.

Millistele põhimõtetele oma igapäevase töö käigus toetute?
Püüame olla ettevõttena väga paindlikud. Näiteks oleme tulnud kliendile vastu ja teinud tellimusi väljaspool tööaega ja oleme seda vajaduse korral valmis tegema edaspidigi. Samuti oleme valmistanud menüüväliseid tooteid. Kui inimene ei soovi sushisse üht-teist komponenti või soovib midagi välja vahetada, siis on see alati tehtav. Me pole robotid, et oskaksime ainult ühel viisil sushit valmistada. Tänu loovatele kokkadele leiame kliendi jaoks kindlasti parima lahenduse. Muide, ideid tulevikuks on meil palju ja menüüsse on lisandumas uusi põnevaid tooteid.

Leave a Comment